Vad är elcigg vätska?

Att sluta röka är för många en stor process som kräver en hel del tålamod och väldigt mycket motivering. Många finner det alldeles för svårt att stå emot frestelsen och det är inte ovanligt att man lyckas gå rökfri några dagar, för att sedan falla tillbaka. Vissa lyckas sluta röka på en gång, medan andra kan behöva ta hjälp av produkter som dämpar begäret. På marknaden finns det idag alla möjliga typer av produkter att använda sig av, men en produkt som blivit mycket populär är elciggen med alla dess bra egenskaper.

Med en elcigg kan du bli rökfri mycket snabbare. Elciggen fungerar genom att man tillsätter en e-cigg vätska och batteriet i elciggen förvandlar denna vätska till ånga. Ångan andas du sedan in och elciggen simulerar samma känsla som rökning med en vanlig cigarett, med skillnad att du slipper alla giftiga och dödliga kemikalier som en vanlig cigarett innehåller.

Vätska för elcigg finns i många olika varianter

Som ovan nämnt behöver en elcigg vätska för att kunna fungera som den ska. Vätskan går att köpa på alla företag som har elcigaretter i sitt sortiment. Du kan själv välja om du vill att din vätska ska ha någon specifik smak och här kan man välja fritt mellan fruktiga smaker, smaker av t.ex olika bakverk eller smaker som är mer naturligt, t.ex. smak av nikotin eller smak av mentol.

Det är inte bara smaken på din elcigg vätska som du kan välja, utan även om vätskan ska innehålla nikotin eller inte. Många som väljer att använda sig av elcigg börjar med en lägre dos av nikotin i sin elcigg, för att sedan successivt minska på nikotinmängden. Andra vill sluta med nikotinet direkt, men har svårt att bli av med vanan av att röka och i dessa fall är det då utmärkt med en vätska som är helt fri från nikotin.